Taxi Arlanda flygplats eller Taxi Stockholm-Arlanda med elbil

Taxi Arlanda är en mycket populär sträcka på Taxi Kurir. Taxi från Stockholm till Arlanda, Uppsala till Arlanda eller Västerås till Arlanda är samtliga vanliga sträckor att beställa taxi till eller från Arlanda flyplats.

Det innebär stora påfrestningar på miljön. Enbar resa med taxi från Västerås till Arlanda ger ett utsläpp på 0,024 ton. Det kanske inte låter så mycket men om man tänker på att ALLA bilar i den storleken som åker samma sträcka släpper ut lika mycket så blir det en del. Lägg sedan till bilarna från Stockholms, Uppsala och Västmanlands län.

Taxi Stockholm-Arlanda med nollutsläpp av fossila bränslen

Taxi Stockholm-Arlanda som du själv kan välja till en elbil ger en taxiresa med att de lokala utsläppen blir obefintliga.

En bil som till 100% drivs på elektricitet, som våra elbilar gör, ger inga direkta utsläpp som påverkar våra sjöar och skogar.

En elbil kan dock orsaka utsläpp på den plats där elen produceras om det är ett kolkraftverk eller oljekraftverk.

I Sverige produceras 98% av energin av vattenverk, kärnkraft, vindkraft och andra icke fossila bränslen, vilket gör att en elbil kan räknas som fossilfri. Kärnkraft är inte förnybar el dock.

Arlanda Taxi – En resa med en elbiltaxi till Arlanda från Stockholm – hur upplevs den?

Det första du märker när du stiger in i Taxin är bullret – eller snarare frånvaron av det. En elbiltaxi är helt tyst, det enda du hör är i princip vindjudet från däcken.

Så när du så står still eller är i kö så är det helt tyst. Det göra att en resa med elbiltaxi är lämplig för telefonsamtal i lugn och ro.

Taxi Stockholm-Arlanda när den är som bäst

När den första chocken över brist på buller lagt sig så kommer nästa upplevelse. Nämligen komforten. Våra Elbilar har ergonomiskt utformade säten och dessa säten är mer komfortabla än hos motsvarande bensin- och dieseldrivna bilar i samma klass.

När du kommer ut på motorvägen i närheten av Rotebro kommer du uppskatta hur lätt bilen glider förbi sina medtrafikanter. Elbilen har inga problem att hänga med i trafikrytmen, det är väl snarare så att dess prestanda är mycket bättre än många bilkollegors.

Nöjd och utvilad har kommer du sedan fram till din destination i god tid med din Taxi Arlanda.