Elbiltaxi från Göteborg till Landvetter

Taxi Göteborg-Landvetter tar du lättast genom att välja ett  av de företag som har ett avtal med Göteborg Landvetter Airport, som Taxi Kurir. Dessa företag är ‘trygga’ . De har oftast ett fast pris från Göteborg till Landvetter. Fråga gärna innan du åker. Det finns andra företag som är mer eller mindre seriösa då Sveriges taximarknad är avreglerad. Det innebär att man får ta vilket pris man vill, bara man skyltar om det. Vissa bolag har dolda och svårtydda skyltar.

Fråga gärna även om en elbiltaxi när du bokar en taxi. Det är inte många bolag som har sådana, så TaxiKurir är ett undantag.

Man kan tycka att det inte spelar någon roll om man väljer elbil när man ändå skall ut och flyga och släppa ut mycket avgaser. Det kan hända, men en bensindriven bil påverkar det lokala utsläppet mer än flyget, och även detta behövs minska.

Din miljövänliga resa med taxi mellan Göteborg och Landvetter

Låt oss säga att du skall resa til Stockholm från Landvetter. När du då vaknar på morgonen i din lägenhet i Göteborg finns flera alternativ.

  • Ett: Ligga kvar och sova – inte bra.
  • Två: Springa iväg till närmaste spårvagn och åka med kommunaltrafiken – Ineffektivt men prisvärt.
  • Tre: Ta din egen bensindrivna bil till flygplatsen – Stressigt, inte miljövänligt men kanske effektivt.
  • Fyra: Använda sig av TaxiKurirs App för att boka en elbil som kör dig från dörr till dörr. – Effektivt,  inte stressigt, prisvärt eftersom du kommer fram i tid Dessutom miljövänligt.

Självklart så väljer du alternativ fyra. En elbil hämtar dig vid hemmet. Det första du märker är hur oerhört komfortabel bilen är – den slår motsvarande bensinmodeller med hästlängder. Sedan så är den oerhört tyst. Det märker du redan i stan när du har passerat Örgryte. När du sedan kommer upp på motorvägen är den fortfarande lika tyst. Det är bara elmotorn som surrar och suset från däcken som hörs. Även om det bara tar en dryg halvtimme vid lågtrafik kan det hända att du slumrar till någonstans vid Rådasjön.

Och, utan att du lagt märke till det – är du framme vid Landvetter!

 

Så här mycket minskar du ditt miljöavtryck med Elbiltaxi från Landvetter till Göteborg

En elbilstaxi i Sverige släpper i princip inte ut någon koldioxid alls eftersom elen i Sverige är i stort sett producerat fossilfritt.

Däremot om du väljer en ordinär bensindriven taxi är dina utsläpp 0,007 ton koldioxid. Det kanske inte är så mycket, men med tanke på hur många taxibilar som kör mellan Göteborg och Landvetter varje dag så blir besparingen av utsläpp signifikant om många eller alla väljer en elbil för taxi Göteborg-Landvetter.