Taxi Uppsala-Stockholm

Taxi Uppsala-Stockholm rullar på en av de mest trafikerade sträckorna i Sverige. Sammanlagt 15 800 bilar pendlade per dygn och bil på vägen. Alla bilar släpper i genomsnitt ut 0.012g *15 800=205 ton CO2 vilket är ett helt onödigt utsläpp. Om alla som kunde åka via kommunala färdmedel och några valde att åka med Taxi Kurirs elbiltaxi, skulle belastningen på miljön minska avsevärt.

Forskning visar att Co2 halten i atmosfären har ökat avsevärt under detta år. För att minska utsläppen bör alla dra sitt strå till stacken.

Välj en elbil som din Taxi Uppsala till Stockholm och gör ett slag för miljön

När du startar från Uppsala och ger dig ut på motorvägen kommer du märka hur lätt bilen hänger med i tempot. Snabbt och smidigt kryssar bilen genom trafiken. Plötsligt kommer du till Rotebro och undrar vad som skett: Har jag flugit?

Nej, du har troligtvis vaggats till sömns av eldriften. Det finns ju ingen brummande illaluktande elmotor under huven utan det enda som hörs är ett lätt surrande och susande från däcken.

Du fortsätter din resa mot Stockholm. Allt går snabbt och smidigt utan incidenter. Eftersom bilen är så tyst kan du utnyttja den eventuella kötiden åt att prata i telefon. När bilen nästan står stlll hörs ju inte ens susandet från däcken. Du når målet med den sköna känslan efter en bekväm resa med i princip noll miljöpåverkan

Sveriges energimix gör sträckan mellan Stockholm-Uppsala till rena vinsten för miljön

I Sverige produceras 98 % av fossilfria källor såsom kärnkraft, vatten och vindkraft. Därav den låga miljöpåverkan från elbilar. Det är därför viktigt att du, särskilt om du är ansvarig för transporterna på ett företag, funderar på val av transport. Vill du ha en bättre framtid för dig och dina barn? En början är att välja en elbil när du skall åka taxi Uppsala-Stockholm.